"Olisin mielummin purjehtimassa, mutta talvellakin täytyy tehdä jotain."

maanantai 16. helmikuuta 2015

Vapaa-ajanpurjehduksen historiaa painotuotteina: Purjehdus ja vapaa-aika - Turkulaiset pursiseurat vapaa-ajan vieton näyttämöinä 1918 - 1940

Ohessa hieman vanhempaa tekstiä blogin lukijoille. Purjehdus ja vapaa-aika – Turkulaiset pursiseurat vapaa-ajanvieton näyttämöinä vuosina 1918–1940 on kirjoitettu Centrum Balticumin järjestämään Itämeritutkijoiden foorumiin vuonna 2013 alustukseksi yhteen seminaarin teemasessioista.

Tutkin artikkelissani, miten purjehdusseurojen sosiaaliset rakenteet ja päämäärät vaikuttivat jäsenkunnan vapaa-ajanviettotapoihin? Artikkelin alkuperäisaineistona olen käyttänyt purjehdusseurojen arkistoja sekä aikalaismuistelmia.

Vaikka tekstin julkaisemisesta on kulunut jo muutama vuosi on se edelleen varsin ajankohtainen. Alustusteksti toimi myöhemmin sivuainetutkielmani pohjana, joka valmistui loppuvuodesta 2014. Toivottavasti saan sen piakkoin sähköiseen muotoon ja kaikkien luettavaksi. Sitä odottellessa voi tutustua Centrum Balticumin julkaisuun oheisen tekstin myötä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti