"Olisin mielummin purjehtimassa, mutta talvellakin täytyy tehdä jotain."

torstai 12. maaliskuuta 2015

Florence Arthaud – In memoriamKuluneen viikon yksi puhutuimmista uutisista purjehdusmaailmassa on ollut purjehtija Florence Arthaud'n tapaturmainen kuolema helikopterionnettomuudessa Argentiinassa. Onnettomuuden uhrien joukossa oli myös kaksi muuta tunnettua ranskalaista huippu-urheilijaa. He olivat osallistumassa tositelevisio-ohjelman kuvauksiin.

Arthaud oli yksi maailman parhaista purjehtijoista ja hänen meriitteihinsä kuului mm. Route du Rhum -kilpailun voittaminen 33-vuotiaana vuonna 1990 ja Transpacific -kilpailun ensisija Bruno Peyronin kanssa vuonna 1997.

Florencen tunteneet ovat luonnehtineet häntä vahvaksi persoonaksi, jonka sisäinen rauha ja tyyneys oli omaa luokkaansa. Vaikka monet ajattelevat Ellen MacArthurin olevan menestynein naispurjehtija maailmassa, oli hän vasta koululainen kun Arthaud teki yksipurjehduksen Atlantin ylityksen maailmanennätyksen vuonna 1990. Hänen menestyksensä madalsi naisten ja miesten välisiä raja-aitoja niin purjehduksessa kuin huippu-urheilussa. Voidaankin sanoa, että Florence jatkoi sitä ranskalaisten kuuluisten naispurjehtijoiden menestystä, joka oli alkanut Virginie Hériotista vuosisadan alussa.


Elaine Buntigin pidempi artikkeli Florence Arthaudin elämästä.

Arhaudin haastattelu Chicago Tribunessa vuodelta 1990

Arthaudin wikipediasivu (ranskaksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti