"Olisin mielummin purjehtimassa, mutta talvellakin täytyy tehdä jotain."

torstai 30. huhtikuuta 2015

Ulos kammiosta: Liikkeelle! Suomi sodan jälkeen -tapahtuma Merikeskus Forum Marinumissa


Vuoden 1963 mallinen linja-auto Volvon alustalla ja Wiiman korilla. Palvellut kansalaisia niin Espoossa kuin Porissa. 

Viime viikonloppuna Lauantaina 25.4 Merikeskus Forum Marinumin alueen valtasi Suomen jälleenrakennusaikaa muisteleva nostalginen Liikkeelle! Suomi Sodan jälkeen -tapahtuma, joka vei vierailijansa 50-60-70-lukujen maailmaan. Tapahtuma liittyi Trafiikki-museot ry:n liikkeelle! Suomi sodan jälkeen -hankkeeseen, jossa yhdistykseen kuuluvat museot esittelivät toisen maailmansodan jälkeistä Suomea. Samanaikaisesti Forum Marinumin tempauksen kanssa järjestivät omat tapahtumansa Suomen merimuseo,  Suomen ilmailumuseo, Postimuseo ja Rupriikki, Rautatiemuseo, Tekniikan museo, Radio- ja tv-museo sekä Mobilia. Osana hanketta museoissa on erilaisia liikenteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka sijoittuvat aikakauteen 1950–1975. Liikkeelle! -näyttelyt avautuvat museoissa kevään 2015 aikana. Suurin osa näyttelyistä on avoinna yleisölle pitkälle syksyyn, osa jopa tammikuun alkupäiviin.

Myös Forum Marinumissa avattiin myös uusi näyttely, Suomi liikkeelle 1945–1975 – Risteilymatkustamisen historia. Se esittelee suomalaista risteilymatkustamisen historiaa merellä. Näyttelyn punaisena lankana kulkee risteilykulttuurissa tapahtunut muutos vuosien 1945–1975 välillä ja sen vaikutus nykyristeilykulttuuriin. Näyttely on auki tammikuun 10. päivään saakka ja se on  ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Päivän tempaukseen oli löytänyt paikalle kivasti väkeä, mutta enemmänkin olisi paikalle mahtunut. Ohjelmaa oli kaikenlaista ja jos joku on sitä mieltä, että museossa käyminen on tylsää, olisi juuri hänen pitänyt olla paikalla. Museon sisätiloissa soi tiskijukan soittama musiikki, joka siirsi museovieraan 1950-luvulle ja oikeanlaiseen kulttuuritilaan. Aulan viereen oli viritetty pienet myyjäiset, jossa oli kaikenlaista mielenkiintoista pientä ja suurta tavaraa, vintage-vaatteita sekä -koruja. Löysin myyjäisistä varsin mielenkiintoisen esineen, josta mahdollisesti myöhemmin täällä blogissa.

Museon pihalle oli tuotu asiaan kuuluva kulkupeli, vuoden 1963 mallinen Volvon alustalla kulkeva Espoon Auto Oy:n väreihin entisöity bussi. Linja-auto oli entisöity viimeisen päälle ja sisään astuessaan saattoi aistia kuinka matka maaseudulta kohti eksoottista Tukholmaa kohden oli alkanut, vaikkei oltu vielä astuttu edes risteilyalukseen. Päivän ohjelmassa oli myös tanssia ja muotia, risteilyhistoriallisia lyhytelokuvia, opastuksia sekä yöjuoksu! Tällaisia tapahtumia saisi olla lisää Turun ja Suomen museoissa.

Forum Marinumin sisätiloissa oli tarjolla vintage-vaatteita ja koruja, keräilyesineitä, sekä reipasta musiikkia ja virvokkeita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti